Yeni Sezon Makineler
4000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Yeni Sezon Makineler
4000 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Kombi Temizliği Nasıl Yapılır

Kombi Temizliği Nasıl Yapılır

Kombi Temizliği Nasıl Yapılır?

Kombi petek temizliği tek başına kapsamlı bir kombi bakımı sayılmasa da, bu sayede kombilerin dönemsel kontrolleri gerçekleştirilmiş, güvenliklerinden emin olunmuş ve aynı zamanda ısıtma kapasiteleri arttırılarak enerji tasarrufu sağlanmış olur.

Kombilerin temizliği verimlilik açısından oldukça önem kazanmaktadır. kombi temizleme makinası kullanarak ısı kaybını önlemek mümkündür. Kombi ve tesisatlarda zaman, sistem, kullanılan su özelliği, ısı ve oksijen ortamına bağlı olarak, kapalı devre ısıtma sistemlerinde birikebilen kireç, tortu, yosun ve çamurlaşma görülür.   Kireç, tortu ve çamurlaşmadan dolayı radyatör ve tesisatta aksaklıklar oluşur.   Çamurlaşma ve tortu zaman içinde tesisatın dibine çökme yapar. Bu problem en çok yerden ısıtmalı sistemlerde yaşanmaktadır.  Meydana gelen tıkanıklık sonucu ısı kaybı meydana gelerek kombi daha fazla çalıştırılır. Bu sebeple genellikle teknik servis desteği alınır ancak sorun tesisattan kaynaklıdır. kombinin kireç nasıl temizlenir? kombi kireç temizliği. 

Kalorifer tesisatının ve peteklerin alt kısımlarının ısınmaması yada hiç ısınmamasının sebebi içindeki suyun akışının düzenli olmaması yada az seviyede olmasıdır. Bu sebeple ısı kaybı görülür.  Tesisat içerisinde meydana gelen tortu kombi taşınarak pompa ve eşanjör problemleri ortaya çıkartır.

Kireç ve tıkanma sebebi ile eşanjör istenilen sıcaklık seviyesine çıkamaz.  Tesisat tıkanması sonucu oluşacak kireç ve tortu nedeni ile peteklerin yenilenmesi gerekebilir. Bu nedenle kombi temizleme makinesi ile temizleme yapılması önem arz etmektedir.

Kireçlenme ve tortu oluşumunu kesin bir biçimde ortadan kaldırmak için gerekli debiye sahiptir. Makine tesisatta bulunan suyu boşaltarak sisteme yeni su basar. Tüm bu işlemler zahmetsizce ve çok kısa süre içerisinde yapılır. Kimyasalların daha kolay temizlenmesi için makinelerin sıcak su verme özellikleri vardır. Kombi temizleme makinesiile zahmetsizce bu işlem yapılmaktadır.

Kombi temizliği sırasında şu işlemler yapılır:

  • Kombi petek temizliği işlemine başlanmadan önce ilk olarak kombinin kapatılması gerekir. Hem işlem yapanların hem de kombinin güvenliği için kombi açıkken kombi petek temizliği yapılmamalıdır.
  • Kombi kapatıldıktan sonra su giriş vanaları da kapatılarak işlem sırasında kombinin zarar görmesinin önüne geçilir.
  • Kombi su girişi vanaları kapatıldıktan sonra tüm radyatörler özelinde giriş ve çıkış vanalarının da kapatılması gerekir. Ancak bu esnada petek temizliğinin teker teker yapılacağının unutulmaması ve temizlenecek peteğin giriş ve çıkış vanalarının açık bırakılması gerekir.
  • Petek temizliği için en ideal yer banyo olduğu için havlupan radyatörünün sökülmesi ve petek temizleme cihazı hortumunun giriş vanasına bağlanması gerekir. Cihazın bir hortumu havlupana diğeri de cihaza entegre edilir. Havlupanın çıkış vanasına bir hortum daha bağlanır ki bu hortum tahliye borusu görevi gördüğü için ucu klozet içerisine sarkıtılır. Böylece peteklerden gelen kirli su çevreye dağılmadan akıtılmış olur.
  • Bu aşamalar tamamlandıktan sonra musluktan petek temizleme makinesi içerisine su verilir, kombi petek temizleme makinesi ise çalıştırılır. Bu makine temizlenecek petek içerisine su gönderir. Suyun tazyiki oldukça yüksektir çünkü su basınç ile gönderilip petekler içerisinde kirlerin tamamı temizlenir.
  • Kombi petek temizleme işleminin süresi evdeki petek sayısına ve peteklerdeki kir oranına bağlı olarak değişir. Temizleme işleminin sona erdiğinin en büyük göstergesi kirli suyu tahliye etmek amacıyla klozete sarkıtılan borudan temiz su gelmesidir.
  • Klozete temiz su geldikten sonra işlem tamamlanır ve diğer peteklerin temizliklerine geçilir. Basınçlı su ile temizlenen petekler, sonrasında kombi-petek koruma kimyasalı durulanır. Bu madde koruyucu özelliğe sahip olduğundan peteklerin ısınma kapasitesini yükseltir.